Agora special - europeiska valet 2009


Den italienska UEN´s MP Cristiana MUSCARDINI från före detta partiet Alleanza Nazionale och nuvarande partiet Il Popolo della Libertà (PdL) (svenska: Frihetens folk) talar i denna debatten. PDL är ett av de två partier som kommer lämna UEN nästa val och gå med i den kristdemokratiska och moderata gruppen EPP-ED. Det andra partiet  är Fianna fail.


Part #1

Part #2

Part #3

Part #4


/T

Gå och rösta före 7 juni!


Hej på er!

Vi vill uppmana er alla att gå och rösta före den 7 juni.
Det är så viktigt att göra sin röst hörd, och om du vill bevara Sverige och låta makten stanna kvar i Sverige, och även låta Sverige få behålla sin nationalitet, då bör din röst gå till Sverigedemokraterna.

Vi ska fortsätta blogga om kandidaterna som ställer upp för Sverigedemokraterna, du kan också själv gå in och läsa om alla som kandiderar här./T & R

Den europeiska unionen - Nya Sovjetunionen?/T

EU-regler kan bryta åsiktsmonopolNya regler från EU-kommissionen kan frånta svenska utgivare rätten att godtyckligt neka annonser från företag och politiska partier. I ett pressmeddelande under måndagen uttrycker branschorganisationen Tidningsutgivarna stor oro för att tidningar kan bli stämda när de systematiskt diskriminerar vissa annonsörer. – I förlängningen skulle det här förslaget kunna innebära att utgivare kan bli stämda om de vägrar annonser från politiska partier. Det skulle ses som att tidningen är diskriminerande på grund av att den inte är likabehandlande och skulle kunna riskera åtal från en sådan grupp, säger Tidningsutgivarnas jurist Hanna Lind. EU-parlamentet har redan röstat mot förslaget, och Tidningsutgivarna uppmanar nu svenska politiker att jobba för att även EU-rådet ska ställa sig negativa. Förra veckan uppmärksammades Metro med att vägra Sverigedemokraterna annonsutrymme, något som alltså skulle kunna vara olagligt ifall kommissionens nya regler infördes.

Källa

/T

UKIP Nigel Farage tar sig an euron - jan 2009 Europa Parlamentet


Nigel Farage Försvara Demokratin mot den mer agressiva och Odemokratiska EU parlamentet

Nigel börjar jämföra EU med den gamla Sovjet (Kommunistiska) fantasi optimism som innan ens dragit igenom ett förslag börjar prata om hur framgångs den är, och sen visa sig senare att hela skiten har gått åt skogen.

Euron har blivit som ett giftigt piller som många länder tråkigt nog har tagit..
Nigel slutar med att Danmark och Sverige är smarta nog att säga nej till jippot.
("OBS ENGELSKT TAL INGEN TEXT")

Farage visar EU:s odemokratiska  arrogans
 

Hemsida

/T

Norges Nationaldag

Norges Nationaldag bild
I går den 17 maj Firade Norge sin nationaldag med pumpa och ståhej
samtidigt som de vann eurovision, Grattis Norge!

Lite Fakta om Norges Nationaldag

Norges nationaldag firas den 17 maj (bokmål: syttende mai, nynorsk: syttande mai), eftersom kung Christian Frederik skrev under landets grundlag den 17 maj 1814 (lagen blev antagen av Riksforsamlingen på Eidsvoll dagen innan, den 16 maj), och inledde en kort period för Norge som självständig stat, före konventionen i Moss då Norge var tvunget att ingå en personalunion med Sverige (se Sverige och Norge). Grundlagen fick dock behållas och säkerställde en stor grad av inre självstyre för Norge under perioden. 17 maj är en stor helg- och flaggdag i Norge.

Norges invånare är oerhört trogna sin nationaldag. De anser att den är till för att firas och nationaldagen ses som en väldigt viktig dag under året.
Gatorna fylls med invånare, flaggor, firanden, sång, musik och glädje.


Källa
/T & R

Blandade reaktioner för "The Soviet story"


Christopher Beazley om "The Soviet Story"
"


Ari Vatanen om "The Soviet Story"
 


Wojciech Roszkowski om "The Soviet Story"GvKristovskis om "The Soviet Story"

 


Pro-Kremlin-Ungdoms protester emot "The Soviet Story"Soviet Story Washington premiär i USA från heritage.org


/T

Sverigedemokraternas EP-kandidater: Kent Ekeroth

Nästa SD-kandidat att presentera inför EP-valet är Kent Ekeroth. Hans starkaste EU-fråga gäller att bekämpa islameringen av Europa.

Namn: Kent Ekeroth
Ort: Lund
Landskap: Skåne
Ålder: 27
Yrke: Civilekonom
Viktigaste EU-fråga: Att bekämpa islamiseringen av Europa.
Aktuell som: Kandidat för Sverigedemokraterna.Kent om sig själv:

Föddes i Malmö men växte upp i Halmstad och Lund. Har en civilekonomexamen från Lunds universitet och bl a studerat och jobbat i Australien under ett år 2004. Utöver det praktiserade jag på svenska ambassaden i Israel under hösten 2006. Jag är internationell sekreterare för Sverigedemokraterna sedan 2007 och arbetar där med att etablera kontakt med partier/organisationer utomlands. Bl a har jag hållit i kontakten med AEN, där vi fick observatörsstatus nyligen. Utöver detta arbetar jag i partiets kriminalpolitiska grupp, naturligtvis vår EU-grupp som utarbetat vårt EU-manifest och agerar även ersättare i Lunds kommunfullmäktige.

Frågor som jag vill driva inom ramen för EU:
- Motverka islamiseringen av Europa Europa står inför en allt snabbare islamisering, vilket givetvis har sin grund i en mycket liberal immigrationspolitik som dessutom späs på av en stor illegal immigration. Effekten av en växande muslimsk minoritet i Europa har blivit smärtsamt påtaglig, i Sverige liksom Europa. Vi ser allt fler tecken på hur länder anpassar sig till ökande muslimska krav; anpassning av skolmaten, mångkulturella lovdagar, könssegregerade badhus. Vi har s.k. “no go zones” dit polis, brandkår, ambulans m.m. inte kan åka utan att bli attackerade. Vi ser en våldsbrottslighet som skjuter i höjden. Detta händer flera länder i Europa; Frankrike, där vi bl a har dagliga bilbränder, vars befolkning består av cirka 10% muslimer; England som kanske är det land som är värst ute i Europa, har sharia blivit en del av den officiella lagstiftningen och deras flagga togs bort från deras fängelse för att inte “uppröra” de muslimska fångarna. Vi har Holland, som bekant fått se politiker och filmskapare mördade som ett resultat av deras kritik av islam. Amsterdam väntas snart ha muslimsk majoritet. Listan kan göras lång. Vad som står klart är dock att med denna utveckling kommer vi inom en inte alltför lång framtid får se våra friheter opch vårt västerländska samhälle eroderas, till förmån för den totalitära, kvinnofientliga, våldsamma och förtryckande ideologi som är islam. Vi ser redan idag tecken på att dagens EU inte alls förstår faran vi står inför. De diskuterar t.ex. på fullaste allvar att importera 50 miljoner invandrare till Europa. Europa behöver vakna. Och jag tänkte väcka dem om jag hamnar i Europaparlamentet.

 - Riva upp avtal som hotar Sveriges suveränitet och självbestämmande I och med Sveriges intåg i EU, med EU:s ändringar sedan dess, har Sverige allt mer gett upp sin självständighet och självbestämmanderätt. Exempel på detta är Euratom-fördraget som Sverige redan skrivit under. Avtalet säger i korthet att Sveriges naturtillgångar, är “gemenskapens egendom”, dvs. EU:s. Sverige siter på 1000-tals miljarder bara i tillgångar till uranoxid, vilket används i kärnkraft. Enligt de avtal Sverige redan ingått är detta alltsp gemenskapens egendom. Vidare; Sverigedemokraterna lanserade nyligen en kampanj för att rädda Sveriges kulturlandskap, som nu är satt under press från EU. Det finns en rad avtal och besult från EU som Sverige omedelbart måste riva upp eller få undantag för. Ovanstående exemplifierar detta. Detta är ett viktigt område att kämpa för inom ramen för EU. Detta kan vara frågor som bäst behandlas på hemmaplan, dvs att Sverige på egen hand säger upp avtalen. De kan dock även behandlas inom EU:s ramar, där Sverige förhandlar sig till undantag eller liknande. I vilket fall kan jag från EU parlamentet driva dessa frågor på båda fronter; dels i Sverige och dels i EU.

Frågor som behandlas i Sverige:
Utträde ur EU:s politiska union Prioriterat är givetvis att Sverige ska lämna den politiska union som EU är. Genom att jobba i EU:s maskineri, och därmed få direkt information och kunskap om allt som händer i EU, kan jag bedriva opinion i Sverige - för ett svensk utträde. Och det ämnar jag göra.

Rösta den 7 juni:
EU påverkar Sverige, mer och mer. Även om Sverige endast har omkring 20 platser i EU parlamentet (beroende på vilket fördrag som kommer gälla) och begränsat inflytande är det viktigt att visa vad man tycker om EU och dess utveckling. En röst på Sverigedemokraterna, är en röst för Sveriges självständighet, för att flytta tillbaka makten till Sverige och svenskarna, så att vi har möjlighet att avgöra vår egen framtid.

Källa


/R

UEN sponsrar film - The Soviet story


En ny färsk dokumentär om Europas och världens mörkaste tid. Filmen skildrar verkligeten under den sovjetiska tiden. Den innehåller sanningar som aldrig talats om förut som när Sovjet hjälpte nazisterna att leta efter och fördriva judar under andra världskriget, och tiden då Sovjets eviga letande efter fel-tänkande personer som skulle skickas till dödsläger och tortyrkällare. En av de mest starka och chockerande dokumentärer som någonsin gjorts.Nu är historien om det sovjetiska slakthuset mer viktig än någonsin förr då Eu börjar likna mer och mer det Sovjetiska politiska systemet. Att mer och mer hitta nya lagar för att fängsla och fördärva oliktänkande människor.

En källa jag har hört med säger att det är okej att ladda ner filmen på torrent för författaren vill inte tjäna pengar på denna film. Huvudsyftet är att många människor ska se filmen..  därför länkar jag till en Torrent länk till filmen.

Endast engelsk text finns och går att ladda ner här


/T

Detta arbetar UEN för


Vi har talat om för er att UEN är en av de EU parlamentariska grupperna och att det är den nationella av dem, och lite övrig information kring gruppen. Men vad arbetar egentligen UEN för?
UEN - Union for Europe of the nations
har som Tobbe tidigare berättat 44 ledamöter i gruppen och gemensamt vill gruppen bekämpa EU-federalismen. Sverigedemokraterna som är Sveriges representanter för UEN hävdar dock att samarbete på EU-nivår behövs, gällande miljöfrågor, miljöbeslut osv. och även när det gäller den internationella brottsligheten, men de tror inte på ett enhetligt styre, utan att varje europeiskt land ska få bevara sina traditioner, sin suveränitet, sitt språk och sitt styre.

UEN arbetar för:
- ett Europa där olika kulturer, identiteter och språk ska respekteras och bevaras.
- ett Europa där miljön och djuren skyddas och där man respekterar djurens hälsa.
- ett Europa där ingen rasism eller diskriminering är tillåten och där mänskliga rättigheter och människors integritet skyddas.
- ett Europa som samarbetar effektivt för att bekämpa internationell terrorism, organiserad brottslighet, illegal invandring, människohandel, pedofili, och sexuellt utnyttjande.
- en Europeisk union som ska stärka relationerna till Usa för att kunna arbeta närmare varandra vid internationella problem.

Om du vill läsa alla punkter som UEN arbetar för så kan du se dem här.


/R

Fortfarande osäkert om Fianna Fail tänker stanna i UEN


(Brian Crowley)


Fianna Fail MEP Brian Crowley tacker nej till att  FPÖ ska ansluta sig till UEN gruppen.
Crowley, som är vice ordförande i unionen för nationernas Europa (UEN), sade i går att  FPÖ inte skulle passa den politiska filosofin, enligt Fianna Fáil gruppen. "Vi har inte tagit emot någon ansökan än, men enligt min åsikt finns det ingen vits med att föra in dem i gruppen och alla beslut om ny antagning fattas enhälligt", sade Crowley,
Fianna Fáil vill dra sig ut om FPÖ går med i UEN sade partiledaren för Fianna Fáil.
Crowley vill att Fianna Fáil ska stanna kvar i UEN efter valet till Europaparlamentet snarare än att ansluta sig till konkurrerande alliansen liberaler och demokrater i Europas grupp.

Det visade sig att Österrike Frihetspartiet (FPÖ) vill ansluta sig till UEN och har fått stöd av Danska MEP Mogens Camre, som är en av 44 UEN ledamöter. "UEN är för närvarande den fjärde starkaste gruppen i Europaparlamentet, men med hjälp av FPÖ, kan det bli den tredje största efter EU-valet i juni", säger FPÖs ledare Heinz-Christian Strache.

Fianna Fáil var nära att gå med i alliansen liberaler och demokrater i Europa efter det senaste valet till Europaparlamentet 2004, men Crowley övertalade förre premiärministern Bertie Ahern att hålla sig fast i UEN.
 
/T

Åren som har varit


UEN - Unionen för nationernas Europa 

Vi har 44 ledamöter i vårt block som är eniga om vårt motstånd mot EU-federalismen och vi kampanjar för den nationella suveräniteten.
Våra största delegationer kommer från Polen (den konservativa Lag och rättvisa) och Italien (Alleanza Nazionale och Northern League).
UEN:s stadga:  "EU kan endast kan byggas och blomstra om tradition, suveränitet, demokrati och identitet hos det europeiska folket respekteras ".
Det blir ingen gemensamma UEN kampanj i detta val - vi satsar hellre på att sätta nationella frågor först.

/T

Sverigedemokraternas EP-kandidater: Sven Olof Sällström

Hej på er!

För att ge er en inblick i Sverigedemokraternas politik och för att visa er vilka kandidaterna inför EP-valet är så kommer vi presentera person för person fram till den 7 juni. Det är rätt många kandidater men vi ska se till att vi hinner med alla.
Först ut är Sven Olof Sällström som är Sverigedemokraternas första namn, alltså Sverigedemokraternas toppkandidat inför Europa parlaments-valet 2009.

                       


Namn: Sven-Olof Sällström
Ort: Östersund
Landskap: Jämtland
Ålder: 40
Yrke: Butikschef
Viktigaste EU-fråga: Sverige ut ur EU! Det var inte detta EU Svenska folket sa ja till i folkomröstningen. EU är på väg att växa ut till en europeisk superstat där Sverige i framtiden kommer vara en delstat i mängden. För att behålla det nationella självbestämmadet, bevara den svenska nationen, det svenska språket och den svenska kulturen måste vi arbeta för att Sverige skall lämna EU. Jag förespråkar istället ett långtgående samarbete mellan självständiga, fristående europeiska nationalstater. Inte den federalistiska statsbildningen som nu växer fram.
Aktuell som: Förstanamn för SD i EU-valet.


Sven Olof om sig själv:
Jag är en före detta officer och ICA-handlare, arbetar numera som butikschef på en rikstäckande detaljhandelskedja. Mitt intresse för Sverigedemokraterna växte fram i samband med min sons födelse sommaren 2006. Jag såg tydliga tecken på att det Sverige jag en gång växt upp i, medvetet raserades av politiska krafter som inte satte Sverige och svenskarna i första rummet. För att trygga min sons framtid krävdes det att jag reste mig upp från tv-soffan och stack ut hakan. Vilket jag gjorde i och med att jag engagerade mig i SD hösten 2006.


I EU-parlamentet skulle jag främst vilja arbeta med motståndet mot Lissabonfördraget. Ett fördrag, eller egentligen EU:s nya grundlag som har till största syfte att flytta makt från de nationella parlamentet till Bryssel. Jag vill tillsammans med andra goda krafter i parlamentet arbeta för att bla Sveriges riksdag har ett nationellt självbestämmande över utrikespolitiken, invandringspolitiken, arbetsmarknadspolitiken och den ekonomiska politiken. Även frågan om det svenska gränsskyddet, nej till Turkiet i EU och att hålla Sverige borta från en gemensam EU-armé står högt på dagordningen.


Den viktiga frågan om ett urträde ur EU skall visserligen behandlas i Sveriges riksdag, men ett mandat i EU-parlamentet ger onekligen en välbehövlig plattform för att även driva den frågan på det nationella planet.

Källa

 

/R


Välkommen till UEN Sweden (punkt) blogg (punkt) se

Här på uensweden.blogg.se kommer vi blogga om The uen group ( http://www.uengroup.org/ ) som är en av de EU-parlamentariska grupperna - den nationella av dem. Vi är från Sverige och kommer blogga ur svensk synvinkel och på svenska. Men om ni är från något annat land och vill läsa bloggen så finns det en google översättare till höger i bloggen. Vi kommer också blogga mycket om Sverigedemokraterna som är sveriges representanter för The uen group och vi kommer rapportera inför EU-valet och vad som händer efter EU-valet. Vi kommer också bjuda på information om Europa, europeiska länder, nationaldagar, och om varför vi bör bevara våra nationer.


Sverigedemokraterna är inte emot samarbete på EU-nivå utan tycker att miljöfrågor och så vidare bör fattas gemensamt på EU-nivå. Sverigedemokraterna är bara emot ett enhetligt styre där EU får makten över länderna. Ett litet land som Sverige får i sådana fall inte mycket att säga till om. Rösta därför klokt den 7 juni! 

Vi har också en mailadress som ni kan maila oss på om det är något ni undrar eller något ni vill dela med er av.
Mailadressen är: uen-bloggen@hotmail.com
Det går såklart också jättebra att lämna en kommentar i inläggen.

Hoppas att ni gillar bloggen!

/T & R


RSS 2.0