Raport från EUX.TV

Brian Crowley från Irland förklara i inslaget att UEN är inte EU-kritiker utan kritiska ändas
i överstat frågor när det gäller hur EU ska se ut


/Tobbe

Valresultat

Lag och rättvisa


Valets vinnare

Dansk folkparti ökar sina mandat i valet från 1 mandat till 2 mandat (14.08%)
Partija Tvarka ir teisingumas (Medborgarunionen) gick fram i valet från 1 mandat till 2 mandat (12.24)
Tvarka ir teisingumas (Ordning och rättvisa)  gjorde en super seger från 7 mandat till 15 mandat  (24,41%)
Lega Nord går framåt i valet från 4 till 9 mandat (10.22)


Valets förlorare


For Fatherland and Freedom (För Fadersland och frihet) tappade 1 mandat till 3 mandat (24.32%)
Partija Tvarka ir teisingumas (Litauiska Tjänare Populära unionen) tappade sina mandat i detta val (1.88%)
Samoobrona Rzeczpospolitej (självbestämmande Republiken Polen) tappade sina 5 mandat (1.46)
Fianna Fáil tappar  mandat från 4 till 3 mandat (24.08%)


Nya Partier

Slovenská národná strana( Slovakiska nationalistpartiet) fick 1 mandat  (5.56%)


Valets övergivare

Polskie Stronnictwo Ludowe (Polish People's Party "Piast") behåller sina 3 mandat men går över till EPP-ED (7.03)


Upplösta partier

National Alliance som gick i samman med The People of Freedom och där med  lämnar UEN (8 mandat innan)
The Right tappar 1 mandat men är oklart om det ställde upp
Liga Polskich Rodzin, LPR (League of Polish Families) är upplöst och gav ingen mandat detta år, förra året 5 mandat

Samma 35 mandat


UEN faller ner från 44 till 35 mandat i detta val men gör ändå en ett bra val då det kom ett antal nya partier till Europaparlamentet som UEN kan sammanbeta med.

SD kommer inte in i detta år men gjorde ändå ett bra val som landade på 3.3%

/tobbe

Sveriges nationaldag

Igår, den sjätte juni firade vi Sveriges nationaldag. Här i sverige firas inte nationaldagen med lika mycket pompa och ståt som i exempelvis Norge, då inte alla invånare går ut på stan med flaggor för att fira. Men det finns många firanden i Sverige och en direktsändning av nationaldagsfirandet på tv, och kungafamiljen deltar aktivt i olika nationaldagsfiranden under nationaldagen. Sveriges nationaldag kom till år 1523 genom Gustav Vasa, då Sverige enades och blev självständigt. Det var mycket prat om vilken dag nationaldagen skulle firas. Tänkbara dagar var då Gustav Vasa föddes, då Gustav Vasa avled, och 6 juni, då Sverige enades. År 1983 blev 6 juni den officiella nationaldagen för Sverige (tidigare firades den utan att ha ett officiellt datum) och år 2005 blev nationaldagen en helgdag så att alla skulle kunna få vara lediga och fira.            Vi firade med en jättegod nationaldagstårta med svenska färska jordgubbar. Hur firade ni?

EU-valet 2009

Nu är EU-valet och valvakan över och vi går mot ett nytt EU-parlament. Sverigedemokraterna slutade på 3.3 procent, trots att man hoppats på runt 3.9 procent och eventuellt ett mandat i EU-parlamentet. Och då tycker jag personligen att Kent Ekeroth skulle platsat bäst där. Det är dags att Europa vaknar upp. Något jag ändå tycker vi märker att delar av Europa börjar göra om man ser till Finlands, Österrrikes och Nederländernas valresultat. När det gäller Nederländernas valresultat så gick det jättebra för det nationella partiet, varför? Jo, så klart för att islamiseringen ökar där och är ett stort hot mot den övriga befolkningen. Det är tråkigt att det ska ta så lång tid innan länderna vaknar upp. Det kommer ta ett tag till för Sverige med men förhoppningsvis kommer det inom en snar framtid. Sverigedemokraterna ökar ju i alla fall och det ser väldigt ljust ut inför riksdagsvalet 2010.                                                                                                                                                                                                                        Nu har jag några frågor till er som jag skulle bli jätteglad över om ni kunde besvara och diskutera kring i en kommentar nedan:                                                                                                                                                                                                                - Vad tror ni ska krävas innan Sverige inser hur viktigt det är att rösta på Sverigedemokraterna?                                                                                                                                                                                            - Vem tycker ni av Sverigedemokraternas kandidater skulle platsat bäst om Sd fick ett mandat i EU-valet?                                                                                                                                                                                                                  - Vad anser ni om teorierna kring att Sd-väljare valde att rösta på Piratpartiet idag? Tror ni att Piratpartiet får någon chans att driva fram sina frågor i EU-parlamentet, och ser ni dem som ett stort hot, i och med att de vill att Sverige blir en port för öppen invandring?                   //R


RSS 2.0