Fortfarande osäkert om Fianna Fail tänker stanna i UEN


(Brian Crowley)


Fianna Fail MEP Brian Crowley tacker nej till att  FPÖ ska ansluta sig till UEN gruppen.
Crowley, som är vice ordförande i unionen för nationernas Europa (UEN), sade i går att  FPÖ inte skulle passa den politiska filosofin, enligt Fianna Fáil gruppen. "Vi har inte tagit emot någon ansökan än, men enligt min åsikt finns det ingen vits med att föra in dem i gruppen och alla beslut om ny antagning fattas enhälligt", sade Crowley,
Fianna Fáil vill dra sig ut om FPÖ går med i UEN sade partiledaren för Fianna Fáil.
Crowley vill att Fianna Fáil ska stanna kvar i UEN efter valet till Europaparlamentet snarare än att ansluta sig till konkurrerande alliansen liberaler och demokrater i Europas grupp.

Det visade sig att Österrike Frihetspartiet (FPÖ) vill ansluta sig till UEN och har fått stöd av Danska MEP Mogens Camre, som är en av 44 UEN ledamöter. "UEN är för närvarande den fjärde starkaste gruppen i Europaparlamentet, men med hjälp av FPÖ, kan det bli den tredje största efter EU-valet i juni", säger FPÖs ledare Heinz-Christian Strache.

Fianna Fáil var nära att gå med i alliansen liberaler och demokrater i Europa efter det senaste valet till Europaparlamentet 2004, men Crowley övertalade förre premiärministern Bertie Ahern att hålla sig fast i UEN.
 
/T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0